En beretning om noget der kaldes HERRETUR

Af Busser Carlsen

Det hele startede med at en kollega på mit arbejde spurgte om der var nogle der ville med til Tyskland i hans båd. Vi var hurtig 5 mand der sagde ja tak, efter at have hentet tilladelse hjemmefra.

Når nu herrer skal på sådan en tur er der først lidt planlægning. En blev sendt over med færgen for at hente øl, og vi skulle have en kasse pr. mand til turen derned, men eftersom turen kun tager 6 timer i roligt tempo var der rigeligt med øl, men det gjorde ikke noget, for turen skulle vare i 3 dage, så vi fik has på dem. Mad skulle vi også have og hvad er mere naturligt, når det er en herretur, end kogt saltsild, og der startede den første uro i geledderne, for en kunne ikke fordrage saltsild (han er fra Jylland) og andre ville have vandet dem ud, så til sidst måtte jeg skære igennem og sige at jeg nok skulle lave sildene. Alle fik sild trukket lige op af spanden og ned i gryden (det hævnede sig senere). Der var også blevet købt lidt pålæg, brød o.s.v.


Busser har ikke sendt billeder fra Herreturen med sild - så her er et arkivbilede af sild - udvandede sild.

Dagen kom og vi sejlede af sted mod Burg på Femern. Det var en dejlig tur dernedad, og da vi ankom til Burg skulle vi lige sondere terrænet, så vi gik af sted mod supermarkedet. Det lå i den anden ende af byen så vi fik også motioneret.

Så kom der et problem mere, for kollegaen vi sejlede med ville ikke have at vi kogte sild nede i skibet, så en anden kollega og jeg hev komfuret ind på kajen og gjorde klar til sild og så begyndte det at regne, men sild skulle vi have, så vi startede.

På et tidspunkt kom der nogle Tyske sejlere forbi, de kiggede godt nok noget på de der sindssyge danskere, der stod i regnvejr og kogte et eller andet der lugtede, som om det skulle til Kommune Kemi og destrueres, men de kender heller ikke begrebet kogt sild.

Se nu kan man godt spise kogt sild uden snaps, men det gjorde vi ikke, så efter en flaske snaps og resten af de øl vi havde fra starten, var der nogen som ikke skulle med på ølstue (jeg var en af dem), men jeg hørte at de andre kom hjem. Da alle var gået til ro kom hævnens time, og det var fordi sildene ikke var vandet ud.

Hver gang jeg skulle op og drikke vand, hørte jeg fra en anden køje svizzz, det var en dåseøl der blev åbnet med en bemærkning om, at nu skulle jeg passe på, for der var kun 180 liter vand på tanken.

Næste dag plejede vi os selv, gik lidt rundt og kiggede på byen, fik bestilt de toldfrie varer og gik ud og spiste om aftenen, men skulle selvfølgelig sidde og fortælle røverhistorier til langt ud på aftenen.

På 3. dagen lettede vi ved 8-tiden om morgenen og drog hjemover, hvor vi havde en dejlig oplevelse efter at vi var kommet gennem østre mærker ved rødsand, for her kom et marsvin med temmelig stor fart på fra agter og gik under skibet i længderetning. Det skete hele 6 gange. Nå men efter en dejlig tur op gennem Guldborg Sund landede vi i TS hvor vi fik en enkelt moleøl og fik snakket turen igennem og blev enige om, at det skulle gøres om en anden gang, hvad vi også har gjort, dog har vi udvidet med en båd mere og har haft mange sjove oplevelser, men dem fortæller jeg om en anden gang. Se det er hvad mænd forstår ved en herretur.

Til sidens top